Odkaz Vikingů - meč - Schiewe, Ulf, 1947- (Klokan (Alpress), 2016)
Nechvalně známý Robert z Hauteville podniká nájezdy na jih Itálie, kde si již vydobyli slávu jeho bratři. Po jeho boku se vyznamenává i mladý Gilbert, který (ač původem pasáček vepřů) se stal Robertovým důvěrníkem. Začínají jako lupiči, protože nic nemá takovou cenu jako zlato, a vytvoří říši, před níž se bude třást celá Evropa.