Anička a cirkus - Peroutková, Ivana 1960- (Albatros, 2012)
Cirkus přijel!, nese se ráno nadšeně celou třídou. Anička se hned domluví s kamarádkami, že se po vyučování poběží k šapitó podívat. Anička je cirkusovým prostředím okouzlená - tak ráda by taky vystupovala v sobotním představení. Proto se na místo pozdě odpoledne ještě jednou vrátí. A potká se s malou provazochodkyní Bětkou. Že by novou kamarádkou? Možná že ta Aničce splní její největší přání.