Na mušce lovce : vzpomínky elitního odstřelovače wehrmachtu Josefa "Seppa" Allerbergera - Wacker, Albrecht (Arma & musae, 2013)
Kniha nabízí strhující pohled na boje na východní frontě, tentokrát z perspektivy jednoho z nejlepších odstřelovačů německé armády, Josefa "Seppa" Allerbergera (1924-2010). Rodák ze Štýrska se v roce 1942 dobrovolně přihlásil do wehrmachtu a byl vycvičen jako střelec z kulometu. Se snajperským řemeslem se začal seznamovat po zranění v r. 1943. Během následujících ústupových bojů se záhy stal 2. nejúspěšnějším odstřelovačem německé armády a posléze jedním z mála řadových vojáků, kteří byli vyznamenáni Rytířským křížem Železného kříže. Pro české čtenáře je tato nesmlouvavě otevřená a místy drastická memoárová publikace, kterou zpracoval německý odborník na historii odstřelovačství, pozoruhodná tím, že bojová cesta Allerbergera v závěru války krátce přivedla i na naše území