Archivy Atlantidy - zlato Tayoů : nové důkazy existence kovové knihovny a jejího původu v Atlantidě - Hall, Stan, 1936- (Tajemství (Dialog), 2009)
Kde se v Ekvádoru nachází takzvaná knihovna kovových listů Atlantiďanů s tisícovkami zlatých fólií, o níž psal už v roce 1972 Erich von Däniken? Skotský inženýr Stan Hall se rozhodl tuto mýtickou knihovnu hledat v jeskyních ekvádorských indiánů - Tayoů. Zorganizoval výpravu 120 mužů. Při tomto dobrodružném a nebezpečném pátrání přišel S. Hall o peníze, přátele a málem i o život. Nabyl však jistoty, že knihovna je vskutku ukryta v oblasti řeky Pastaza. Jedná se o tisícovky figurek zvířat i bizarních bytostí, o krystalické sloupy rozličných barev a zejména o kovovou knihovnu s tisícovkami stran.