Útok z moře - Reeman, Douglas, 1924- (Baronet, 2014)
V dusném parnu bezejmenného atolu kdesi v Jihočínském moři se skrývá největší a nejdokonalejší ponorka své doby. Francouzská Soufriere, po pádu Francie bezprizorní, čekající na toho, kdo se jí ujme. Pokud to bude nacistické Německo, může se ponorka v jeho rukou stát zbraní, která přetne britské zásobovací trasy okolo Afriky. Proto přijíždí do Singapuru fregatní kapitán Robert Ainslie. Jeho úkolem je Soufriere nalézt a zkrotit, ovládnout tuto Bestii a odplout s ní do Evropy. Jenže se píše prosinec 1941 a hlavu zvedá jiná bestie. Japonsko zahajuje své tažení za ovládnutí Asie. A ze Soufriere se stává jeden z mála prostředků, jež zbývají obleženému Singapuru na obranu.