Cukrová panenka - McNeal, Laura Lane (Ikar, 2017)
Malou Ibby zavane osud z Washingtonu do jižanského New Orleans, kde ji matka po smrti otce nechává u dosud nepoznané babičky. Krátké prázdniny se nepředpokládaně prodlouží na neurčito a prostředí amerického Jihu šedesátých let umožní dívence poznat černošskou mentalitu i kulturu a otevře jí úplně jiný svět...