Přezrálé broskve. - Holcová, Milena, 1954- (Žena, růže, píseň, kost, 2012)
Druhá kniha tetralogie Žena, růže, píseň, kost, aneb, Fena, kůže, plíseň, zlost (volně navazuje na "Romance na tři doby"). Terezie, atraktivní šéfredaktorka lifestylového magazínu je podle Anny chladnokrevná mrcha. Anna podle Terezie tlustá, zaminrákovaná, sebelítostivá babizna. Když je osud potměšile svede dohromady, ocitnou se v nepohodlných rolích, které by si dobrovolně ani jedna nevybrala. Jsou - podobně jako broskve v názvu - již příliš zralé na to nějak zásadně měnit životní názor, přesto to pro obě znamená šanci rozbít myšlenkové stereotypy, povznést se nad dlouhodobě živenou nenávist.