Cesta běžce : pohled do bájného světa japonských běžců - Finn, Adharanand, 1973- (Mladá fronta, 2017)
Vítejte v Japonsku, zemi běhu zaslíbené, kde je největší sportovní událostí roku vytrvalecká štafeta, kde si firmy drží vlastní běžecké týmy a platí sportovcům jako zaměstnancům, kde maratonští mniši uběhnou tisíc maratonů za tisíc dní, aby dosáhli osvícení. Adharanand Finn, autor oceňované knihy Běhání s Keňany, se s rodinou odstěhoval do Japonska, aby přišel na kloub tomu, jak funguje zdejší běžecká kultura, produkující každý rok nevídané množství špičkových vytrvalců. Finn v Japonsku pozoroval týmovou spolupráci a tvrdou dřinu, které místní běžce vyzdvihují na světovou úroveň a zároveň je brzdí, poznával japonský přístup ke sportu a k životu, potkával atlety a trenéry, kteří se systému vymykají, a v neposlední řadě se dozvěděl hodně o sobě a své krizi běžeckého středního věku.