Dar osudu - Bradford Taylor, Barbara, 1933- (Klokan (Alpress), 2018)
Nad panstvím Cavendon se stahují válečná mračna. Zatímco podnikavá Cecily využije války k prosperitěsvého podniku, Diedre zasvětí další roky práci pro britskou tajnou službu. Ačkoliv dostat židovskou rodinuz nacistického Berlína se jí podaří, své srdce neuhlídá, a svádí tak bitvu mnohem těžší. Navíc na povrchvyplave bolestivé tajemství, které léta střežila lady Gwendolyn.