Práskač : kriminální román - Fjell, Jan-Erik, 1982- (Knihy Omega, 2018)
První kniha série Anton Brekke. Dvojí děj se odehrává v New Yorku šedesátých let, kdy se Vincent Giordano dostává do mafiánské rodiny Locatelliů, aby pro ni vykonával špinavou práci. Paralelní příběh se odehrává v současnosti ve Fredrikstadu, kde byl zabit nejbohatší místní muž. Z Kriposu přijíždí mladý superintendant Anton Brekke, aby vedl vyšetřování.