Z dávných luhů a hájů - Pšeničková-Slavíková, Zdena, 1941- (Petrklíč, 2014)
Časy se mění a my s nimi, říká jedno přísloví, ale co když tomu tak není? Co když jsou lidé stále stejní, jen jsou zasazeni do jiných dob a poměrů? Proč tedy nezvolit jiný, veselejší a tím i lidštější úhel pohledu a opustit přísně vědecké i rétorské hodnocení světových, tedy i našich, biblických a antických dějin?