Josef I., můj přítel - Sirotková, Soňa, 1969- (Moba ;, 2018)
Dramatický osud české šlechtičny Vilemíny Bělinské a jejího manžela Fabiana zavede čtenáře k císařskému dvoru ve Vídni, kde po smrti zbožného, a tak trochu nudného Leopolda I., přichází vláda jeho syna, Josefa I. Okouzlující Josef se vzhledem i chováním vymyká typickým Habsburkům. Krásný, charismatický muž s jasnou vizí budoucnosti se rozloučí s ministry, které zdědil po otci, obklopí se mladými šlechtici a je pevně rozhodnutý učinit pro své záměry vše. Stane se Schönbrunn, rakouským Versailles? Získá Josef nesmrtelnou slávu, tak jako jeho nepřítel, a přesto velký vzor Ludvík XIV.?