Ohnivý pták - Kearsleyová, Susanna (Euromedia Group-Ikar, 2018)
Nikola Martenová má výjimečný dar. Když se dotkne nějakého předmětu, vidí záblesky z jeho minulosti. Galerii, kde pracuje, navštíví žena, jež se snaží prodat malou dřevěnou sošku ptáčka a její šéf artefakt odmítne. Nicola se rozhodne ženě pomoci a tak se s přítelem, Robem McMorranem vydávají nejdříve do Skotska a pátrání je zavede až do Petrohradu. Je to dar od samotné carevny?