Čechoslováci v Gulagu : životní osudy krajanů postižených politickými represemi v Sovětském svazu - Dvořák, Jan (Česká televize : Ústav pro studium totalitních režimů, 2017)
Literární podoba stejnojmenného dokumentu ČT, tragické životní osudy československých občanů, žijících na území Sovětského svazu ve 20. až 50. letech 20. století, kteří se ocitli v trestně pracovních táborech.