Na konci světa - Kolaříková, Hana, 1971- (Euromedia Group, 2018)
Novela české spisovatelky zachycuje zdánlivě prostý příběh ženy, která na začátku jednoho nevyzpytatelného léta přichází žít do pohraničních hor. Není jasné, co nechává za sebou, ani co ji přivedlo sem. Aurora má kolem sebe energii, které k sobě přitahuje všechny obyvatele letargické vesnice; mladou hospodskou Lindu i osaměle žijícího Martina. Tady nikdo šrámy na duši neléčí, bolest se zahání prací, rutinou, pitím. Ale neuchopitelná žena z města jako by se těch starých ran uměla dotýkat, otvírat je. Bude to k dobrému, nebo ke zlému? Příběh se zvláštní, evokativní atmosférou a bohatým jazykem se čte hladce, ale zanořuje se hluboko jako ty nejskrytější lidské tužby.