Osvícení zoufalého muže - Ludvíková, Jitka, 1981- (Brána, 2016)
Volné pokračování humorně napsané knihy Zkrocení mlsného muže. Doktor Barták si z lékařské mise v Africe přiváží nevšední suvenýr, malého černouška. Aby toho nebylo málo, čeká ho doma další překvapení.