Oliver Twist - Dickens, Charles, 1812-1870 (Světová četba pro školáky, 2015)
Světová četba pro školáky je edice bohatě ilustrovaných, citlivě převyprávěných a zkrácených děl světové literatury. Román Oliver Twist vycházel na pokračování v sešitech jednou týdně. V něm vykreslil krutost těžkého života chudiny a vykořisťování dětí. Román měl velký úspěch. Charlese Dickense řadíme mezi nejúspěšnější prozaiky 19. století.