Harry Potter a Kámen mudrců - Rowling, J. K., 1965- (Albatros, 2017)
Do svých jedenácti let žije Harry v rodině nevlídných, kouzlům zcela vzdálených příbuzných. Netuší, jak se k nim dostal a kdo byli jeho rodiče. Ale pak se začnou objevovat podivní lidé, tajemné dopisy... Harry je nečekaně pozván do úplně jiného světa, do školy, kterou mu bude mnohý čtenář závidět - i když se v ní hemží duchové, obrazy vystupují ze svých rámů, občas se objeví nějaký ten troll nebo tříhlavý Chloupek a oblíbený famfrpál taky není zrovna bezpečná hra. Navíc je třeba zachránit nejen záhadný balíček, ale i čest a slávu Nebelvíru - a to už za trochu toho strachu a rizika určitě stojí.