Za časů našich prababiček a pradědečků : život na přelomu 19. a 20. století - Kneblová, Hana, 1976- (Euromedia Group, 2021)
Období 1890 až 1914 bývá nazýváno „Belle Époque“ a během této „krásné epochy“ došlo k výraznému technickému a ekonomickému rozvoji. Kniha podává obraz tehdejšího života ve městech a na vesnicích, informuje o tom, jaké technické vynálezy se prosadily, jak naši předkové trávili volný čas a slavili svátky. Čtenáři se například dozvědí o šumavských umrlčích prknech, svatojánských ohních na Radhošti, nové šlechtě, sportech, problémech s bydlením v Praze, rodinném životě, velkých výstavách a také o státních úřednících. Zjistí, jak dlouho trvala vojenská služba a zda se jí muži mohli vyhnout. Jedná se o zajímavé nahlédnutí do světa našich prababiček a pradědečků, na který se dnes vzpomíná s nostalgií, o návštěvu pozoruhodné doby, kterou ukončila první světová válka, po níž se svět zásadně změnil.