Trůny bohů : bolest a štěstí v jediném okamžiku - Novotný, Marek (Klokan (Alpress), 2020)
Vyprávění jednoho z předních českých horolezců o kráse velehor, úspěších a síle přátelství v mezních situacích, ale především o pudu sebezáchovy v boji o přežití na expedicích na nejvyšší hory světa.