Malý šimpanz - Březinová, Ivona, 1964- (Já a moje rodina, 2009)
Krátký příběh s celostránkovými ilustracemi zavede malé čtenáře mezi šimpanze do Afriky v období deštů. Kniha určená dětem mladšího školního věku.