Záškodník - Gross, Andrew, 1952- (CPress, 2018)
Válečný román napsaný podle skutečného příběhu popisuje situaci v Norsku, kde se skupina odbojářů snaží zabránit Hitlerově armádě získat sudy s tzv. těžkou vodou, důležitou pro tvorbu atomových zbraní.