Tajemství stříbrné klisny : s větrem o závod - Wald, Julie, 1978- (Klokan (Alpress), 2022)
Ava se nesmírně těší na prázdniny, až bude moci s kamarády Lou a Elafem docházet na ranč. Soraya, slepá klisna, ke které Ava silně přilnula, se má účastnit filmového natáčení, což by ranči finančně velmi pomohlo. Sorayin zdravotní stav se ale zhorší a Ava rozhodně nechce koně ztratit. Aby starostí nebylo málo, spolu s kamarády zjistí, že se okolo ranče ochomýtá někdo podezřelý.