Adléta Arpádovna : mezi láskou a spravedlností - Ciprová, Oldřiška, 1979- (Klokan (Alpress), 2024)
Další z historických romancí české autorky, inspirovaných postavami panovnic a královen-manželek, se odehrává v českých zemích 12. století a nepostrádá ani detektivní zápletku.