Oliver Twist - Dickens, Charles (Mladá fronta, 1974)
Příběh chlapce, který ztratí v nejútlejším mládí matku a prožije řadu krutých dobrodružství mezi londýnskou spodinou, řemeslnými zloději, vyděrači a vrahy.