Promluvili o zlu : holocaust mezi dějinami a pamětí-- - Hes, Milan, 1976- (Epocha, 2013)
Autor se zamýšlí nad vztahem historické vědy a autobiografického vyprávění. Konstatuje stoupající zájem o historickou paměť a snaží se osvětlit příčiny tohoto jevu. Zabývá se rovněž tím, proč se paměť může stát předmětem manipulace a zneužívání. Knížka se věnuje především interpretaci vzpomínek těch, kteří přežili hrůzy holocaustu. Zaměřuje se na specifické rysy audiovizuálních svědectví o pronásledování Židů za druhé světové války. Věnuje se též problematice využití těchto svědectví v edukačním prostředí.