Etika, život, instituce : pokus o praktickou filosofii - Sokol, Jan, 1936-2021 (Moderní myšlení, 2014)
Potřeba společné etiky, přijatelné pro každého člověka, je dnes naléhavější než kdykoli dřív. Autor podává přehled hlavních směrů etického myšlení a snaží se je doplnit o nová témata odpovědnosti za život a etiky v institucích.