Mechanický pomeranč - Burgess, Anthony, 1917-1993 (Odeon, 2022)
Úspěšný román z 60. let 20. století od anglického autora sugestivně zobrazuje děsivost individuálního i společenského násilí a hloubku lidské bezcitnosti.