Africké století - Záhořík, Jan, 1979- (Česko - Evropa - svět příštích 50 let, 2022)
Studie rozebírají aktuální politické, sociální a hospodářské problémy afrického kontinentu; industrializace afrických států, zdejší demografický vývoj, vliv kolonialismu na současnou Afriku nebo zájmy velmocí v této části světa.