Koniáš kontra Špork - Dobrylovský, Jiří, 1961- (MOBA, 2023)
Historický román o dvou významných postavách českých dějin - hraběti Františku Antonínovi Šporkovi a jezuitovi Antonínu Koniášovi. V obsáhlém doslovu se autor pokouší napravit historické nepřesnosti Svátkova románu Hrabě Špork.