Mazl tov : má léta u ortodoxní židovské rodiny - Vanderstraeten, Margot, 1967- (Garamond, 2023)
Poutavá a oceněná autobiografie, ve které autorka vypráví o době, kdy jako studentka v Antverpách začala doučovat děti v ortodoxní židovské rodině a přes vzájemnou rozdílnost v této komunitě navázala úzké vztahy, které přetrvaly i do dalších let.