Mrzneme napříč Vltavou : 100 let zimního plavání od dob průkopníka Alfréda Nikodéma - David, Jan, 1978- (Rosier, 2023)
Kniha věnující se historii i současnosti otužování v českých zemích vznikla u příležitosti 100 let od založení tradice zimního plavání Afrédem Nikodémem v Praze.